Nieuws2019-01-08T20:04:45+00:00

4 januari 2019 | Fonds van 500.000,00 beschikbaar voor maatschappelijk betrokken, duurzame en circulaire ICT-vernieuwingen

In onze huidige samenleving is ICT een strategisch bedrijfsmiddel. Bij uitval van communicatiesystemen ligt in het minste geval vaak een substantieel gedeelte van de werkzaamheden binnen de organisatie stil. Dit kost geld: verminderde omzet en productiviteit, maar ook onvrede van klant en werknemer. BiebCloud zet zich in voor werken namens een betrouwbare verbinding met gewaarborgde continuïteit.
Door teruglopende ledenaantallen en afnemende subsidies wordt het de bibliotheek van vandaag de dag niet makkelijk gemaakt. Bibliotheken moeten bezuinigen, creatief omspringen met hun budget en op innoverende manieren kosten reduceren en fondsen werven. Wij vinden het belangrijk dat de maatschappelijke meerwaarde van bibliotheken behouden blijft. Voor nu, én voor in de toekomst.

Via BiebCloud is er een fonds van € 500.000,00 beschikbaar gesteld in de vorm van een ICT investeringsbijdrage voor maatschappelijk betrokken, duurzame en circulaire ICT-vernieuwingen. Deze tegemoetkoming is in het leven geroepen om maatschappelijk betrokken organisaties binnen de bibliotheekbranche de mogelijkheid te bieden nieuwe initiatieven en innovaties te omarmen op het gebied van ICT, zonder de beperkende factor van grote financiële investeringen.

Elke mogelijke toekenning wordt getoetst op vernieuwing, duurzaamheid, circulaire waarde en maatschappelijke betrokkenheid van de potentiële ontvanger. Per ontvanger is er tot €25.000 beschikbaar. Het totaal te ontvangen bedrag wordt berekend op basis van de totale omvang en de duur van het ICT-project.
De financiële toelage kan worden aangewend bij de vervanging van complete administratieve omgevingen, publieke omgevingen, oplossingen m.b.t. documentbeheer, apparatuur en andere diensten die onmisbaar zijn in de branche.
Op dit moment is er ruimte voor ongeveer 20 initiatieven. Indien u in 2019 in aanmerking wilt komen voor deze bijdrage, kunt u via het aanmeldingsformulier op de Homepagina kenbaar maken interesse te hebben en in 2019 mogelijk een investering wenst te doen in een maatschappelijk betrokken, duurzame en circulaire ICT-vernieuwing.