BiebCloud maakt het makkelijk; Pragmatische oplossingen waar je wat mee kunt. Geen moeilijk technisch verhaal, maar een vlucht door de praktijk. BiebCloud is uitsluitend voor bibliotheken. BiebCloud is ook door bibliotheken. Door jullie input worden onze producten en diensten beter, sluiten wij beter aan bij uw organisatie en wordt onze communicatie beter.

Als wij doen wat wij beloven en we luisteren naar jullie input, dan is het elke dag feest. Wel zo makkelijk.

Kan het anders?

Je vraagt je af of het niet anders kan? Voel je teveel afhankelijkheid van je ICT leverancier, word je moe van tijdrovende procedures én heb je het gevoel dat je niet in control ben. Vaak worden zaken moeilijker gemaakt dan ze eigenlijk zijn. Zeg nu zelf; een nieuwe medewerker aanmaken, een wachtwoord wijzigen, een SharePoint Site aanmaken, dat moet je toch zelf kunnen?

Het resultaat?

Je medewerkers en vrijwilligers worden zelfredzaam. Ze krijgen de mogelijkheid hun eigen digitale werkomgeving vorm te geven. Wij maken van medewerkers leiders die met elkaar zorgen voor een positieve bedrijfscultuur. Dit is goed voor mensen, missie én resultaten.

Van belang!

Niets is zo frustrerend als het verwachtingspatroon van jou niet in lijn is met datgene wat je van jouw leverancier ontvangt. Op basis van 4 belangrijke focusgebieden (organisatie, oplossingen & diensten, tarieven en bestendige-circulaire focus) werken wij elke dag aan verbetering en streven wij naar eenvoud. vooral niet moeilijk doen is ons motto!

Onze organisatie

Wij gedragen ons professioneel, naar u, uw leveranciers en onze collega’s. Wij verstaan ons vak, maar wij leren nog elke dag.

Positief

Wij willen het beste in elkaar naar boven brengen. We hebben respect voor elkaar en voelen ons verbonden en verantwoordelijk naar uw organisatie

Pro actief

Wij denken met u mee. Wij signaleren actief knelpunten en wij reageren proactief en professioneel.

Wij delen

Wij delen actief onze kennis, maar we delen ook onze feedback. Dat doen wij op een opbouwende manier met de intentie anderen te helpen

Begrip voor uw “business”

Wij begrijpen dat elke euro voor ICT niet kan worden besteed aan uw doelgroep. Wij realiseren ons dat kosten efficiëntie erg belangrijk is, maar niet ten koste mag gaan van kwaliteit en functionaliteit.

Onze oplossing & diensten

BiebCloud zet de norm in het aanbieden van virtuele werkplekken voor de bibliotheek. Met onze diensten word je weer baas over je eigen ICT omgeving en kun je zonder onze tussenkomst de omgeving naar eigen smaak vormgeven.

Makkelijk

Onze oplossingen moeten vooral makkelijk zijn. Een consistente ervaring in een intuïtieve gebruikersomgeving. In één oogopslag alle belangrijke informatie binnen handbereik. Niet wisselen tussen verschillende schermen, maar werken vanuit 1 Single Pane of Glass.

Zelf doen

Makkelijk veel zelf doen. Zelf doen, waar en wanneer je wilt. Met de SelfService Portal van BiebCloud ben je volledig in controle en kun je op basis van functierollen verantwoordelijkheden uitbesteden.

Leuk

Werken met en in BiebCloud moet leuk zijn. Elke medewerker/vrijwilliger kan zijn of haar werkplek personaliseren. Naast de BiebCloud App Store met voorgedefinieerde apps, kun je ook zelf je eigen apps maken.

Simpel migreren

wij vinden het belangrijk dat nieuwe oplossingen bijdragen aan de kernwaarde van de bibliotheek. een grote obstakel om te innoveren is vaak de weg er naar toe. dure consultants, moeilijke migratie trajecten en vervolgens acceptatie van je collega’s. BiebCloud doet het anders. Weten hoe? 

Q

Microsoft365

Microsoft365 in gebruik nemen en toch op een veilige en consistente manier omgaan met je data? Door de complexiteit van beheer van microsoft365 (meerdere portals voor het beheren van gebruikers en apparatuur) wordt vaak gedacht dat de migratie naar of het beheren van microsoft365 complex is. Niet is minder waar.

SharePoint gebruiken

Inmiddels heb je microsoft365 in grebruik genomen. De mail is geregeld, microsoft forms wordt reeds ingezet en teams wordt gebruikt als intern communicatie middel. Dat betekent dat SharePoint inmiddels wordt gebruikt. Teams maakt bijvoorbeeld ook gebruik van SharePoint. De laatste stap is nu om de mappen én documenten ook in SharePoint op te nemen.

Onze tarieven

Weet wat je krijgt en waarvoor je betaalt. We maken het graag makkelijk. Onze diensten zijn helder, net als onze tarieven. Geen verrassingen en betalen naar gebruik.

Tarieven voor organisaties zonder winstoogmerk

BiebCloud biedt kortingen aan organisaties zonder winstoogmerk. Vrijwilligers worden niet betaald, dus hun software zou ook gratis moeten zijn.

Surfmarket & Techsoup

Onze Cloudomgeving is ingericht met licenties die je bij Surfmarket en Techsoup kunt betrekken. Dit maakt onze cloud extra interessant voor bibliotheken.

Facturatie op maat

Omdat bibliotheken subsidiegebonden zijn, kan betaling ‘upfront’ interessant zijn. Zo blijft na een eerste investering een laag maandbedrag over gedurende de resterende contractperiode.

Toekomstbestendig & circulair

Wij verdiepen ons constant in nieuwe technologische ontwikkelingen die gebruikte apparatuur efficiënter en duurzamer maken op een betrouwbare manier.

Duurzaamheid

Voor de BiebCloud worden duurzame databeheermethodes ingezet om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Onze geselecteerde datacentra voldoen aan de hoogste wereldwijde milieu- en energiebeheer normen (ISO50001).

Toekomstbestendig & circulair

Een solide platform is de sleutel naar bestendigheid. Met het solide cloudplatform van BiebCloud bent u verzekert van een toekomstbestendige werkplekoplossing. Daarnaast garanderen wij uw hardware voor minimaal 5 jaar. Is uw oude hardware aan vervanging toe, dan wordt uw oude hardware aantoonbaar opnieuw ingezet bij andere organisaties of gecertificeerd gerecycled.