DUURZAAMHEID

 

De BiebCloud zet zich al jaren in voor duurzame databeheermethodes

DUURZAME DATABEHEERMETHODES

De oprichters van de BiebCloud zetten zich al jaren in voor duurzame databeheermethodes. Energie-efficiëntie en duurzaamheid maken deel uit van alles wat we doen, of we nu een nieuwe cloudomgeving implementeren of een bestaande omgeving aanpassen of upgraden. Wij verdiepen ons constant in nieuwe technologische ontwikkelingen die gebruikte apparatuur efficiënter en duurzamer maken op een betrouwbare manier. Ook voor de BiebCloud worden duurzame databeheermethodes ingezet om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Onze geselecteerde datacentra voldoen aan de hoogste wereldwijde milieu- en energiebeheer normen (ISO50001 ).

DUURZAME DATACENTRA

Onze datacentra zijn gevestigd op Nederlands grondgebied in Steenbergen, Amsterdam en Enschede. Ze zijn uitgezocht op basis van veiligheidskenmerken en duurzame oplossingen voor energie- en databeheer. Ten eerste maken onze datacentra gebruik van Het Directe Vrije Koeling Systeem (DFC2).  Dit systeem maakt gebruik van directe buitenlucht bij het koelen van de beheersystemen. Hierdoor wordt het gebruik van airconditioning tot een absoluut minimum beperkt. Onze koelinstallaties zijn redundant uitgevoerd: wanneer een koelunit uitvalt, heeft dit geen effect op de koelcapaciteit.

COLD CORRIDOR SYSTEEM

Ten tweede maken onze centra gebruik van het Cold Corridor Systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat koude en warme luchtstromen op een energie-efficiënte wijze van elkaar worden gescheiden. Cold corridors kunnen tot 40 procent op het energieverbruik besparen! Ten slotte worden alle lege plaatsen in het datacentra door cabinets afgesloten met blindpanelen waardoor nog meer energie bespaard wordt.

ENERGIEZUINIGE APPARATUUR

Niet alleen onze datacentra zijn duurzaam ingericht. Ook letten wij bij de levering van hardware naar energiezuinige apparatuur om te voldoen aan maatschappelijke doelstellingen. Verder kijken wij in overleg met onze bibliotheken naar onnodig stroomgebruik. Door het instellen van centrale aan/uitschakelingen kan stroomgebruik buiten openingstijden bijvoorbeeld beperkt worden.

Door het hanteren van bovenstaande methodes maken wij de BiebCloud in zijn totaliteit zo duurzaam mogelijk. We staan altijd open voor nieuwe suggesties en in overleg met u proberen wij onze methodes altijd te innoveren.