TECHNISCHE ONDERSTEUNING

Wij bieden een stevig technisch fundament met oplossingen die speciaal voor de bibliotheek zijn ontwikkeld. Stuk voor stuk zorgen ze voor het vergemakkelijken van de dagelijkse werkzaamheden op een kostenefficiënte en veilige manier.

Werken in de Cloud

Cloudwerken in een veilige omgeving, waarmee u via elke computer bij uw werk gerelateerde programma’s en bestanden kunt komen. Onze Cloud werkplek is specifiek voor bibliotheekmedewerkers ontworpen. Dit zorgt voor een perfecte aansluiting op de dagelijkse werkzaamheden.
Wij bieden 4 Cloudomgevingen, namelijk:

1. Voor de frontofficemedewerker
Alle programma’s met toebehoren waar de frontofficemedewerker dagelijks mee werkt staan beschikbaar in de frontoffice (balie) werkplek. Deze Cloud werkplek biedt ondersteuning aan alle type printers (van passen- tot bonnenprinters), RFID platen en handscanners.

2. Voor de backofficemedewerker
De administratieve processen in de bibliotheek zijn erg belangrijk. Er wordt met persoons- en bedrijfsgevoelige informatie gewerkt. Backofficemedewerkers krijgen een privé Cloud werkplek. Niemand kan bij de gevoelige informatie komen. De backofficemedewerker kan zowel thuis als in de bibliotheek bij zijn/haar bestanden.

3. Voor de marketingmedewerker
De marketingmedewerker werkt met grafische programma’s als InDesign en Photoshop. In de  Cloud werkplek voor de marketingmedewerker zijn deze grafische programma’s toegevoegd.

4. Voor het publiek
Een Cloud werkplek voor het publiek toont verschillende producten en diensten van de bibliotheek én is voor elke bezoeker beschikbaar. Na het herstarten of uitloggen wordt weer een ‘schone werkplek’ voor een volgende bezoeker beschikbaar gesteld.

Internetverbindingen

Met een goede interne – en externe infrastructuur kunnen zowel bibliotheekmedewerkers als bezoekers eenvoudig met elkaar communiceren. Elke bibliotheek krijgt een beschermde persoonlijke omgeving. Deze omgeving wordt strikt gescheiden in een administratief en publiek gedeelte. Dankzij deze scheiding is de ‘private’ BiebCloud niet toegankelijk voor derden. Naast een veilige interne infrastructuur (netwerk) zorgen wij voor uw contact met de buitenwereld met supersnelle internetverbindingen. Wij regelen alle soorten internetverbindingen van kabel internet tot WIFI.

Telefonie 

Wij bieden de mogelijkheid om te bellen via een internetverbinding (VoIP). Met VoIP kan niet alleen eenvoudig, goedkoop en veilig worden gebeld, maar zijn er ook tal van mogelijkheden. Zo kunt u eenvoudig binnen de bibliotheek doorschakelen van vast naar mobiel, ontvangt u een uitgebreid voicemailpakket, keuzemenu en wachtrij-opties.