Maatschappelijk ondernemen

RIGII Children Foundation

De BiebCloud ondersteunt graag onderwijs in binnen- en buitenland. Zo doneren wij regelmatig aan de RIGII Children Foundation Dit is een stichting die zich inzet voor het welzijn van kinderen in Kenia. Wanneer wij nieuwe bibliotheken overzetten naar de BiebCloud, vragen wij of oude computers door ons ingenomen mogen worden en vervolgens overgedragen mogen worden aan deze geweldige stichting.

Hergebruik

Wij hopen dat als u besluit om over te stappen naar de BiebCloud, ons verzoek om uw oude computers te laten hergebruiken zult overwegen. Want wat is er mooier om bij te dragen aan informatieverspreiding en onderwijs door enkel uw oude computers een tweede leven te geven? Ook draagt het hergebruik van elektronica bij aan duurzame oplossingen, waardoor uw ecologische voetafdruk verkleind wordt.

Missie

De missie van de BiebCloud is om zich te onderscheiden. Wij willen bibliotheken een ervaring bieden die zij niet eerder hebben beleefd bij andere IT-aanbieders. Het bieden van de hoogste
kwaliteit en duurzaamheid van producten en diensten is voor ons vanzelfsprekend. Dit doen wij door te blijven innoveren en -exclusieve- diensten aan te bieden die ons differentiëren op de markt. Persoonlijk contact staat hierbij centraal voor ons. Wij geloven dat regelmatige communicatie met onze aangesloten bibliotheken de enige manier is om wensen te identificeren, formuleren en te implementeren. Het integreren van kennis en ervaring met zorg en aandacht voor de Nederlandse bibliotheek: dat is onze kernformule en hier zetten we ons iedere dag weer voor in.

Op de juiste manier verwijderd

Wij willen benadrukken dat alle data op de oude computers eerst door ons op professionele wijze vernietigd worden. Elke harde schijf wordt 5 keer ‘geraakt’ door speciale tools die data verwijderen. Zelfs forensisch onderzoek zou de originele data niet meer kunnen achterhalen.