Ons eerste eigen georganiseerde congres is een feit!

Wat hebben wij genoten. De dag begon met een lunch die door 66% van de bezoekers als ‘goed’ werd beoordeeld en 34% vond de lunch zelfs verrukkelijk. Met een goed gevulde maag begonnen we het congres met een Kahoot quiz. Van leuke kennisweetjes over bibliotheken tot interessante stellingen. Willekeurige punten die gedurende de Kahoot naar voren kwamen:

Alle bezoekers vonden dat de bibliotheek zowel een fysiek als digitaal (sociaal platform) hoort te zijn.

80% van de aanwezigen vindt dat bibliotheken dezelfde taal moeten spreken als jongeren en dat het noodzakelijk is om verdieping te zoeken in de communicatiemethodes.

79,5% van de aanwezigen willen nieuwe mogelijkheden in hun ICT-systeem.

De Kahoot kennisquiz werd gewonnen door Jan Steffens, directeur van Bibliotheek FlevoMeer. Als winnaar ontving hij uit handen van Albert Spanjer, algemeen directeur van BiebCloud een cheque ter waarde van €500 die gebruikt kan worden voor een maatschappelijk project naar keuze. Daarna kwam Herman Pleij aan het woord. Op zijn eigen en soms ludieke manier wist hij iedereen bij zijn interactieve speech te betrekken. Interessante punten die o.a. naar voren kwamen:

De jeugd leest steeds meer, alleen niet hoe wij gewend zijn dat zij lezen. Dit gebeurt namelijk met nieuwe communicatiemiddelen.

Jongeren willen interactief bezig zijn.

Fictie is essentieel, je leert je verplaatsen.

Na een pauze met lekkere drankjes en hapjes volgden er twee zeer interessante workshops. Workshop 1: Werk samen en bereik de jeugd en workshop 2: Geld verdienen of ontvangen? Er werd kennis gedeeld over de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden. Ook kwamen er interessante punten aan bod, zoals waar bibliotheken het meest geld aan kwijt zijn. De dag werd afgesloten met een borrel waar iedereen de dag nog even kon doornemen. Als een borrel uitloopt dan is het geslaagd. Hierdoor kunnen wij zeggen dat het een geslaagde en vooral inspirerende dag was.

Wilt u meer weten over de workshops of de dag? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!